Cam Balkon Sorunları Ve Çözümleri

Cam Balkon Sorunları Ve Çözümleri Uygulama Sorunları

Firmamız son 10 yıldır İzmir ve ilçelerinde katlanır ve sürgülü cam balkon ürünlerinin imalat ve montaj işleri ile faaliyet göstermektedir. Deneyimlerimiz sonucu ortaya çıkan sorunlar ve çözümlerini sizler ile paylaşalım istedik. Günümüz ekonomik koşullarında hedef uygun maliyetli ve kaliteli sistemleri üretebilmektir. Bu noktada  önümüze çıkmaktadır. Tüketicinin beklentisi daha az bedel ödeyerek isteklerine ulaşmaktır. Firmanın beklentisi ise, maliyetleri kontrolünde tutarak hedeflediği karlılığı (bugün biz buna zarar etmemek diyoruz) yakalayabilmek. Genel olarak değerlendirilmesi gereken başlıklar olarak aşağıda sıralanmıştır. Cam balkon sorunları ve çözümleri uygulama sorunları üzerine sizleri bilgilendirmek için yazımızı hazırladık.

izmir-katlanir-cam-fiyatlari-min
izmir katlanır cam balkon uygulama sorunları

Cam Balkon Sorunları Ve Çözümleri Yöntemlerine Bakış

1- İmalat kaynaklı sorunlar

Cam ölçüleri kısa alınmış ve öyle takılmış olabilir. Alüminyum kanat profilleri ölçüsünde kesilmez ise ara açıklıklardan hava toz ve ses girebilir. Alüminyum profiller dönük olabilir. Farklı malzemelerden oluşan alüminyumlar uyumsuz olabilir. Aksesuarlar yanlış takılmış olabilir. Tekerlekler arızalı yada sisteme uygun olmayabilir.

2- Montaj sorunları

Uzman montaj ekibi uygulamayı yapmamış ise bir çok sorun ortaya çıkacaktır. Sistem teraziye getirilmeden takılmış olabilir. Bu bütün sistemin dengesiz çalışmasına sebep olacaktır. Taşıma kaynaklı ürün deforme olmuş olabilir.

3- Cam ürünleri kaynaklı sorunlar

Camlar temper işleminden çizik, tansiyonlu ve çap dönük olabilir.

4- Satış sonrası oluşan problemler

Servis sorunu bu sektörün en başta gelen sorunudur. Satış fiyatları ucuz olduğu için firmalar servis hizmetlerinde zorlanmaktadır.

guzelbahce-cam-balkon-fiyatlari
katlanır cam balkon cam balkon sorunları

Cam Balkon İmalat Sorunları

Cam balkon butik atölye ve fabrikalarda üretilmektedir. Sorunsuz ve her detayı planlanmış bir camlama sistemi rahat kullanım sağlayacaktır. Her bir sipariş kendi içerisinde özgünlüğünü taşımaktadır.Aynı binada bulunan balkonların imalat ölçüsü dahi birbirine uymamaktadır. Üretimin her aşaması titiz bir takip gerektirir. İmalat sorunlarını ortaya çıkaran unsurlara göz atacak olursak.

Cam Balkon Alüminyum Profilleri

Cam balkon üretiminde alüminyum profiller ana malzemedir. Genel olarak natural (eloksal – gri renk), bronz, beyaz, Ral renklerine boyanmış ve ahşap desenli boyamalar şeklinde kullanılır. Belirleyici olan profil et kalınlığı, termik oranı ve saflık derecesidir.

Cam balkon genel sorunları
Cam balkon sorunları yorumları

Kasa Profilleri : Üst kasa ve alt kasa profili olarak kullanılır. Alt kasa profili düz kasa ve damlalıklı kasa profili olarak ikiye ayrılır. Taşıyıcı ve kılavuz görevi gören kasa profilleri et kalınlığı olarak en az 1,8 mm olmalıdır. Daha az et kalınlığı bazı sorunlar çıkaracaktır. Cam panellerin toplandığı köşede ağırlıktan dolayı ezilme bükülme ve deformasyon oluşabilir. Ayrıca alüminyum saflık oranı ve termik kalitesi zamanla alüminyum direnç katsayısına etki etmektedir.

izmir-cam-balkon-montaj-sorunlari
İzmir cam balkon imalat sorunları

Kanat Profilleri : Camların yapıştırıldığı profillere kanat profili (baza, panel profili ve cam tutucu profiller) denir. Her markanın teknik detay çizimleri birbirinden farklıdır. Kasa profili hangi marka veya seriden seçilmiş ise kanat profili de aynı marka kullanılmalıdır. Bazen 10 mm cama göre kullanılması gereken baza profili 8 mm cam için kullanılabilir. Bu durumda kanat cam yuvası bol geleceğinden sağlam bir yapıştırma işlemi olmaz.

cam-balkon-izmir
Cam balkon İzmir firması

Yan Dikme Ve Cam Çıta Profilleri : Katlanır cam balkon bitiş kenarlarına yan dikme profilleri (stoplama) takılır. Bu profiller plastik köşe takozları ile kasa profiline bağlanır. Takoz profil uyumsuzluğu bağlantı noktalarında açıklık, direnç zayıflığı ve estetik bozukluk oluşturabilir. Yan dikme profiline takılan kıl fitiller yeterli kalınlıkta (1000’lik veya 1500’lük ebatlarında) olmalıdır. Bazı sistemlerde kauçuk conta takıldığı görülmektedir.

Cam aralarını birleştiren çıtalar (h conta, conta, cam ara çıtası ve cam conta olarak da adlandırılır) 5 mm mesafeyi kapatacak genişlikte olmalıdır. İki cam arasını birleştiren alüminyum contanın adı büyük H’dır. Bitim kanatlarına takılan contaya küçük H denir. Çıta profillerine kıl fitil çekilir. Kıl fitillerin kalınlık ve inceliği su-ses-toz yalıtımına etki eder.

cam-balkon-atolyesi-izmir
cam balkon atölyesi izmir

Cam Balkon Aksesuar Ve Profil Uyum Sorunları

İmalat aşamasında ortaya çıkabilen sorunların başında seçilen profil sistemlerine uygun aksesuar kullanılmaması gelmektedir. Ana sorun kanat profilleri ile uyumlu ara kapak(sert pvc siyah veya gri renkli) kullanılmamasından kaynaklanmaktadır. Bu durumda cam cama sıralanma da uyumsuzluk sorunları ortaya çıkar. Köşe takozları ve bakla profilleri kasa profil yataklarına uyumlu olmalıdır.

izmir cam balkon aksesuarları
İzmir cam balkon aksesuarları fiyatları

Aksesuarların Birbirleri İle Uyumu

Farklı aksesuar markaları birbirlerine adapte olmadığı için sistemin verimli çalışması engellenecektir. Çalışma ve estetik görünüş açısından sıkıntılar doğuracaktır. Kilit mandal takımı ve ip birbirine uyumlu olmalıdır.

Cam balkon sineklik takabilirmiyim
Cam balkon sineklik

Cam Balkon İmalat Personeli Sorunları

Sektörel eleman okulu(teknik lise) olmadığı için kalifiye eleman sorunu devam etmektedir. Artık günümüzde çırak yetişmiyor. Firmalar kendi ortamlarında ve imkanları ile sektörün çalışan sorununu gidermeye çalışmaktadır.

cam-balkon-atolye
cam balkon atölye personeli

Cam Balkon Sorunları Ve Çözümleri Montaj Sıkıntıları

İmalatı dört dörtlük kurallarına göre yaptınız ve marka değeri olan camlama ürünleri kullandınız. Ancak finali gerçekleştiren olay montaj işlemidir. Montaj elemanı sektörün belli başlı problemlerindendir. Bu sorunu tetikleyen bazı unsurlara göz atacak olursak;

1- Çalışan Personel Sosyo-Ekonomik Yapısı :

Sektör ağır yük taşıma ve zahmet içerdiğinden yetişmiş eleman problemi sorunu devam etmektedir. Yetişmiş değerli ustaları bir kenara bırakırsak, diğer ara elemanlar(yetişen çıraklar da diyebiliriz) bazen geçici veya son çare olarak iş dalı görmektedirler. Ekonomik açıdan sıkıntılı olan aile yapıları kazandığını ailesine yardım olarak veren personel şahsi isteklerini ertelediği için mutsuzluk içinde olabilmektedir.

2- Çalışan Eğitimi :

Günümüzde aileler ”çocuğum okusun” anlayışındadır. Eğitim sistemi zeka ve yeteneklerine göre öğrencileri ortaokul seviyesinde yönlendirmediği için iş gücü kaybı oluşmaktadır.

3- İzolasyon Malzemesi Kalitesi :

Cam balkon yalıtımı silikonize mastik ile sağlanmaktadır. Kalitesi düşük yalıtım malzemeleri su sızmalarına yol açmaktadır.

Balkon Camlama Sistemleri Cam Sorunları

Cam sistemin ana ürünüdür. Estetiğin ve saydamlığın sürükleyici gücü. Temperleme işlemi yapılırken camlar bazı aşamalardan geçer. Bu aşamalarda bazı sorunlar ortay çıkabilir.

— Cam Kesim Aşaması : Kesim esnasında tezgahın tozlu olması camda çiziklerin oluşmasına yol açabilir. Tezgahın temizliğine dikkat edilmelidir.

— Rodaj : Kenarların törpülenmesi diyebiliriz. Rodaj sırasında makinanın yanlış ayarlanmış olması cam kenarlarında kırılma veya pul atıklarına sebep olabilir.

sisecam-fabrika
yerli cam fabrikası

— Cam Yıkama İşlemi : Temper işleminden önce kesilen camlar yıkama makinasında yıkanır. Suyun sertliği, lekeli olması iz kalmasına yol açar.

— Fırından Geçirme İşlemi : Isıtma – soğutma işleri sırasında fırın sıcaklığının yeterli olamaması, gereken zamandan daha hızlı sürede fırından geçmesi camda tansiyon ve yetersiz temperlenmesine yol açar.

— Camlarda Bombe Sorunu : Depolama sorunlarından camlar dönük olabilir. Bu durum katlanır cam sistemlerinde cam cama hizalanma da örtüşme sorunlarına yol açar. Cam balkon işleriniz için tedarikçi firmamız zencambalkon linkini tıklayınız; http://zencambalkon.com/cam-balkon-izmir/

izmir-cam-balkon-pergola-alti-kis-bahcesi-cam-balkon
İzmir cam balkon kış bahçesi uygulamaları

Satış Sonrası Cam Balkon Servis  Sorunları

Montaj tamamlandı ve ödeme işlemlerini gerçekleştirdiniz. Sistemi bir süre kullandınız ve bazı sorunlar ortaya çıktı. Size gereken cam balkon servis hizmetidir. Bu nokta da sorunu ya işi yaptırdığınız firma ya da bir başka firma çözecektir. Kurumsal bir firma ile çalıştı iseniz sorununuz en kısa zamanda hal edilecektir. Ancak rast gele hizmet aldığınız bir durum var ise biraz sıkıntılı çözüm süreci gelişecektir.

 

#Camları temizledik ancak bazı camlarda çizik var ne yapmalıyım? Camlar değişecektir. Ancak burada belirli kabul edilebilirlik sınırı vardır. %5 tolerans oranı kabul edilebilir sınırdır.

#Ara kapaklar kırıldı ise ara kapaklar açık kalacaktır. Kapakların kırılma sebepleri kalitesiz ürün veya kullanım hatasıdır.

#Cam Kanat Kapanmıyor veya yerinden çıktı ise kanat yatağına tam dayanmadan açmaya çalışılmış dır. Kanat kapanmıyor ise teker ayarı kaçmıştır.

#Cam balkon hava alıyor içeriye rüzgar alıyor ise sistem terazi de takılmamıştır. Cam ölçüleri standarttan kısa olmuş olabilir.

#Cam balkon su alıyor veya sızdırıyor… İzolasyon sağlıklı yapılmamıştır.

Cam Balkona Sineklik Takılması İle İlgili Sorunlar

cam balkon kedi sinekliği
cam balkon kedi sinekliği nereden bulurum?

Cam balkon sorunları ve çözümleri yazımızın sizlere faydalı olmasından mutluluk duyarız. Sektörün inanılmaz büyümesi beraberinde maalesef bir takım sorunların da ortaya çıkmasında etken olmuş dur.

Gold Cam Balkon tarafından yayımlandı

İzmir ve Ege Bölgesinde katlanır cam balkon ve sürgülü cam balkon imalat ve montaj işleri yapıyoruz. Asaş cam balkon, Vizyon cam balkon ve Gold Cam balkon markalarının bayiliğini sürdürüyoruz. İzmir Gold cam balkon olarak kaliteli, marka ve yenilikçi ürünlerin takipçisiyiz. 20 yıldır taahhüt sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Motorlu panjur, sineklik, alüminyum doğrama sistemlerinin satışını yapıyoruz.

Yorum bırakın